Gepofte aardappel maken met zelfgemaakte knoflooksaus

Ingrediënten voor 4 personen gepofte aardappel

8 middelgrote aardappels schoongeboend of geschild

50 gram olie

6 gram zout

4 gram knoflookpoeder

4 gram paprikapoeder

2 tl. rozemarijn

2 gram peper

aluminiumfolie

Ingrediënten voor de saus

200 gram Griekse yoghurt

200 gram crème fraîche

zout en peper naar smaak

bosje bieslook, fijn gesneden

10 gram knoflookpoeder

5 gram Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

- Verwarm de oven voor op 200 graden

- scheur 8 stukjes aluminiumfolie van 30 x 30 cm.

- Maak de marinade door de olie en kruiden in een kom door elkaar te mengen

- Marineer nu in de kom één voor één de aardappels in de kom

- Leg per velletje aluminium folie 1 aardappel in het midden

- Vouw nu de aardappel helemaal dicht, en leg ze goed afgesloten in een ovenschaal.

- bak de gepofte aardappel 60 minuten op 200 graden.

- Leg de gepofte aardappel op je bord, en snij doormidden.

- Lekker met een beetje van de knoflooksaus.

Bereidingswijze saus

Alle ingrediënten door elkaar mengen.

Even proeven, en zonodig nog wat zout en peper toevoegen,