Gepofte aardappel maken met zelfgemaakte knoflooksaus
Ingrediënten voor 4 personen gepofte aardappel
8 middelgrote aardappels schoongeboend of geschild
50 gram olie
6 gram zout
4 gram knoflookpoeder
4 gram paprikapoeder
2 tl. rozemarijn
2 gram peper
aluminiumfolie
Ingrediënten voor de saus
200 gram Griekse yoghurt
200 gram crème fraîche
zout en peper naar smaak
bosje bieslook, fijn gesneden
10 gram knoflookpoeder
5 gram Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- scheur 8 stukjes aluminiumfolie van 30 x 30 cm.
- Maak de marinade door de olie en kruiden in een kom door elkaar te mengen
- Marineer nu in de kom één voor één de aardappels in de kom
- Leg per velletje aluminium folie 1 aardappel in het midden
- Vouw nu de aardappel helemaal dicht, en leg ze goed afgesloten in een ovenschaal.
- bak de gepofte aardappel 60 minuten op 200 graden.
- Leg de gepofte aardappel op je bord, en snij doormidden.
- Lekker met een beetje van de knoflooksaus.
Bereidingswijze saus
Alle ingrediënten door elkaar mengen.
Even proeven, en zonodig nog wat zout en peper toevoegen,