Lasagne met zelfgemaakte bechamelsaus voor 4 personen

Ingrediënten lasagne:

1 pak honig volkoren lasagnebladen

500 gr. rundergehakt

2 grote uien gesnipperd

300 gr mooie tomaten in blokjes

1 paprika in blokjes

halve courgette in halve ringen

3 teentjes knoflook

250 gr. geraspte kaas

500 gr. Heinz gezeefde tomaten

200 ml. kookroom

Scheutje olijf of zonnebloemolie

2 tl. suiker ( ik gebruik altijd zoetstof, dat kan ook)

2 el. ketjap manis

italiaanse kruiden

zout en peper

Ingrediënten voor de bechamelsaus:

50 gr. boter

60 gr. bloem

500 ml. melk

8 gr. zout

3 gr. peper

halve tl. nootmuskaat (optioneel)

de nootmuskaat, zout en peper, kan je altijd nog iets toevoegen naar smaak.

Voor de bechamelsaus:

- smelt de boter in een steelpannetje, maar laat niet verkleuren.

- Voeg in 1x alle bloem toe.

- Laat de bloem even garen door met een garde er goed doorheen te mixen. op halfhoog vuur.

- Als het bloem/botermengsel korrelig wordt, voeg je beetje bij beetje de melk toe.

- Blijf goed roeren, anders krijg je klontjes.

- Ga zo door tot de melk op is.

- Voeg dan zout,peper, nootmuskaat toe.

- Proef!!! :-)

Lasagne maken:

- Neem een ruime koekenpan, en doe hier een scheutje olie in.

- Bak het gehakt rul.

- Voeg nu de ketjap toe, en blijf roeren.

- snipper intussen de uien en de knoflook fijn, en voeg deze toe.

- Als de ui een beetje glazig is, kan je de blokjes tomaat toevoegen.

- Bak nog even kort mee.

- Voeg nu de gezeefde tomaten, kookroom, suiker en de kruiden toe, en breng aan de kook.

- Proef.... :-) Voeg evt. nog wat suiker, of kruiden toe naar smaak.

Opbouwen:

- Verwarm de oven voor op 190 graden.

- Neem een ingevette ovenschaal, en doe hier het lasagnemengsel in tot de bodem bedekt is.

- Leg hierboven precies gepast, (of breek even de lasagnebladen in gewenste grootte).

- Doe er een laagje van de bechamelsaus in.

- Bestrooi met een beetje geraspte kaas, maar hou nog over voor de bovenkant!

- ga zo door tot het lasagnemengsel op is.

- bestrooi altijd de bovenkant met geraspte kaas.

- Bak ca. 30 minuten gaar in het midden van de oven.