Macaroni speciaal
Ingrediënten 4 personen:
300 gr. Volkoren ongekookte macaroni
3 plakken salami van 0,7 cm in fijne blokjes
3 plakken chorizo van 0,5 cm in fijne blokjes
2 plakken schouderham van 0,7 cm in fijne blokjes
3 uien gesnipperd
1 prei in ringetjes
3 tomaten
Halve courgette in blokjes
1 rode paprika in blokjes
2 teentjes knoflook
Italiaanse kruiden
Peper
2 el. Tomatenketchup
Olie
Pakje gezeefde tomaten
Bereidingswijze:
· Kook de macaroni volgens aanwijzing op de verpakking.
· Bak intussen eerst de knoflook, daarna alle groenten even aan in een beetje olie.
· Voeg de salami, chorizo, schouderham toe, en bak nog even mee.
· Voeg het pakje gezeefde tomaten en de ketchup toe
· Breng op smaak met peper en italiaanse kruiden.
· Voeg nu de gekookte, en afgespoelde macaroni toe.
· Verwarm dit geheel nog 15 min. op laag vuur.
U kan ipv volkoren macaroni ook gewone macaroni gebruiken, maar bij volkoren macaroni houd u een iets stevigere bite, en wordt het bij een 2e keer verwarmen niet zo snel zacht.