Ossenstaartsoep

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gr. Ossenstaart

2 grote uien

2 bouillonblokjes

1 grote winterwortel

Zout en peper

Scheut Worcestersaus

Klein scheutje Madeira

Paar takjes verse selderij

Water

Kom

Vergiet

Grote groentepan of soeppan

Bereidingswijze:

- Neem uw groentenpan, en vul deze met ongeveer 4 liter water en breng tegen de kook.

- Verhit ondertussen in een koekenpan wat olie.

- Snij ondertussen de ui en de winterwortel in grove stukken, zie foto.

- Bak de ossenstaart en de groente rondom bruin En bestrooi wat met zout en peper naar smaak.

- Wanneer het water in uw pan tegen de kook is, voeg dan de bouillonblokjes, worcestersaus, Madeira, selderij en het vlees en groente toe.

- Laat zo een 3 á 4 uur trekken, op laag vuur met deksel schuin op de pan. Kijk af en toe of alles nog goed onder water staat, anders moet u iets water erbij gieten.

- Neem een schone grote kom en een vergiet. daarin gaat u het vlees en de groente scheiden van de bouillon.

- Doe de bouillon weer terug in de pan.

- Pluis het vlees van de botjes af, en doe weer terug bij de bouillon, de groente hebben we niet meer nodig.

- U kan de soep iets dikker maken door middel van een papje te maken met maïzena en koud water. even tegen de kook aanbrengen, en u kan dat doen naar gewenste dikte.

- Maak de soep af, met wat fijngesneden peterselie.

- Natuurlijk zou u balletjes gehakt in de soep toe kunnen voegen of soepgroente, maar zelf vind ik dat niet nodig.

- De soep is klaar!