Ossenstaartsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr. Ossenstaart
2 grote uien
2 bouillonblokjes
1 grote winterwortel
Zout en peper
Scheut Worcestersaus
Klein scheutje Madeira
Paar takjes verse selderij
Water
Kom
Vergiet
Grote groentepan of soeppan
Bereidingswijze:
- Neem uw groentenpan, en vul deze met ongeveer 4 liter water en breng tegen de kook.
- Verhit ondertussen in een koekenpan wat olie.
- Snij ondertussen de ui en de winterwortel in grove stukken, zie foto.
- Bak de ossenstaart en de groente rondom bruin En bestrooi wat met zout en peper naar smaak.
- Wanneer het water in uw pan tegen de kook is, voeg dan de bouillonblokjes, worcestersaus, Madeira, selderij en het vlees en groente toe.
- Laat zo een 3 á 4 uur trekken, op laag vuur met deksel schuin op de pan. Kijk af en toe of alles nog goed onder water staat, anders moet u iets water erbij gieten.
- Neem een schone grote kom en een vergiet. daarin gaat u het vlees en de groente scheiden van de bouillon.
- Doe de bouillon weer terug in de pan.
- Pluis het vlees van de botjes af, en doe weer terug bij de bouillon, de groente hebben we niet meer nodig.
- U kan de soep iets dikker maken door middel van een papje te maken met maïzena en koud water. even tegen de kook aanbrengen, en u kan dat doen naar gewenste dikte.
- Maak de soep af, met wat fijngesneden peterselie.
- Natuurlijk zou u balletjes gehakt in de soep toe kunnen voegen of soepgroente, maar zelf vind ik dat niet nodig.
- De soep is klaar!