Ingrediënten 3 á 4 personen:

4 procureurlapjes of 500 gram hamlappen

3 grote tomaten

2 grote uien

100 ml water

80 gr. boter

30 gr. bloem

15 gr. zout

6 gr. peper

1 gr. provencaalse kruiden

5 gr. paprikapoeder

Flinke scheut ketjap

Bereidingswijze:

• Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1,5cm groot

• Smelt de boter in de braadpan tot het bruin ziet.

• Kruid het vlees met bovenstaande kruiden, zout en peper in een kom. (Excl. ketjap en water)

• Meng nu al de bloem door het gekruide vlees.

• Bak het vlees rondom bruin en roer steeds goed door.

• Snipper ondertussen de ui, als het vlees goed bruin is, bak het dan mee.

• Snijd nu de tomaten in blokjes, en bak ook even goed mee.

• U ziet nu al een dikkere saus ontstaan dankzij de bloem.

• Voeg nu de ketjap toe, en bak nog even mee.

• Voeg nu 100 ml. water toe, en breng aan de kook.

• Laat het geheel stoven met de deksel op de pan ca. 2 á 2,5 uur.

• Smullen maar!! Lekker met een gebakken of gekookte aardappel. Rijst is ook lekker, met beetje rauwkost erbij.