Ingrediënten 3 á 4 personen:
4 procureurlapjes of 500 gram hamlappen
3 grote tomaten
2 grote uien
100 ml water
80 gr. boter
30 gr. bloem
15 gr. zout
6 gr. peper
1 gr. provencaalse kruiden
5 gr. paprikapoeder
Flinke scheut ketjap
Bereidingswijze:
• Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1,5cm groot
• Smelt de boter in de braadpan tot het bruin ziet.
• Kruid het vlees met bovenstaande kruiden, zout en peper in een kom. (Excl. ketjap en water)
• Meng nu al de bloem door het gekruide vlees.
• Bak het vlees rondom bruin en roer steeds goed door.
• Snipper ondertussen de ui, als het vlees goed bruin is, bak het dan mee.
• Snijd nu de tomaten in blokjes, en bak ook even goed mee.
• U ziet nu al een dikkere saus ontstaan dankzij de bloem.
• Voeg nu de ketjap toe, en bak nog even mee.
• Voeg nu 100 ml. water toe, en breng aan de kook.
• Laat het geheel stoven met de deksel op de pan ca. 2 á 2,5 uur.
• Smullen maar!! Lekker met een gebakken of gekookte aardappel. Rijst is ook lekker, met beetje rauwkost erbij.