Rundvleesragout
Ingrediënten:
300 gram runderpoulet, of runderschenkel
3 liter water
3 rundvleesbouillonblokjes
1 ui
170gram boter
170 gram bloem
Zout en peper naar smaak
1 el. worcestersauce
1 el. Maggie
Bosje bieslook fijngesneden
Evt. gebakken champignons in plakjes
Bereidingswijze:
· Breng 3 liter water tegen de kook aan in een grote pan.
· Doe uw vlees in de pan.
· Ontdoe de ui van de schil, en snijdt hem in 4en.
· Voeg de ui, bouillonblokjes, worcestersauce, maggie toe aan de bouillon.
· Laat dit geheel zachtjes ca. 2-3 uur op laag vuur (net niet tegen de kook aan, met deksel schuin op de pan) garen. Totdat het vlees zacht is.
· Pak een grote kom met een zeef erboven, en zeef de bouillon.
· Smelt nu in een grote koekenpan, de boter. ( de boter mag niet kleuren)
· Voeg in 1x de bloem toe, en roer goed.
· Laat dit geheel onder af en toe roeren op halfhoog vuur een beetje garen totdat het korrelig wordt.
· Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de bouillon steeds weer een romige massa wordt.
· U kunt de bouillon helemaal opmaken, precies zoals u de dikte van de roux graag wilt.
· Belangrijk: Even proeven, Hier kunt u naar smaak nog zout peper, maggie of worcestersauce naar smaak toevoegen.!!
· Voeg als laatste het vlees in stukjes toe, en evt. gebakken champignons in plakjes.
Lekker met pastei bakjes of gewoon op de boterham.