Rundvleesragout

Ingrediënten:

300 gram runderpoulet, of runderschenkel

3 liter water

3 rundvleesbouillonblokjes

1 ui

170gram boter

170 gram bloem

Zout en peper naar smaak

1 el. worcestersauce

1 el. Maggie

Bosje bieslook fijngesneden


Evt. gebakken champignons in plakjes


Bereidingswijze:

· Breng 3 liter water tegen de kook aan in een grote pan.

· Doe uw vlees in de pan.

· Ontdoe de ui van de schil, en snijdt hem in 4en.

· Voeg de ui, bouillonblokjes, worcestersauce, maggie toe aan de bouillon.

· Laat dit geheel zachtjes ca. 2-3 uur op laag vuur (net niet tegen de kook aan, met deksel schuin op de pan) garen. Totdat het vlees zacht is.

· Pak een grote kom met een zeef erboven, en zeef de bouillon.

· Smelt nu in een grote koekenpan, de boter. ( de boter mag niet kleuren)

· Voeg in 1x de bloem toe, en roer goed.

· Laat dit geheel onder af en toe roeren op halfhoog vuur een beetje garen totdat het korrelig wordt.

· Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de bouillon steeds weer een romige massa wordt.

· U kunt de bouillon helemaal opmaken, precies zoals u de dikte van de roux graag wilt.

· Belangrijk: Even proeven, Hier kunt u naar smaak nog zout peper, maggie of worcestersauce naar smaak toevoegen.!!

· Voeg als laatste het vlees in stukjes toe, en evt. gebakken champignons in plakjes.


Lekker met pastei bakjes of gewoon op de boterham.