Snelle Aspergesoep

Ingrediënten:

1,5 liter water

150 cl. Kookroom

100 cl. Melk

2-3 kippenbouillonblokjes

4 scheutjes maggie

4 scheutjes worcestersauce

40 gram boter

40 gram bloem

400 gr. Geschilde asperges en kontjes eraf

Peper

Snufje provencaalse kruiden

200 g. slagersham in fijne reepjes

Bereidingswijze:

· Smelt boter in de koekenpan. (laat niet verkleuren)

· Voeg in 1 keer de bloem toe, goed roeren, en laat even garen op halfhoog vuur. De bloem mag niet verkleuren.

· Doe nu beetje bij beetje water erbij totdat het iedere keer een romige massa wordt.

· Blijf goed roeren.

· Pak nu een kookpan, en doe daar roux in en zet weer op halfhoog vuur.

· Voeg nu kookroom, melk, maggie, worcestersaus, bouillonblokjes, peper en provencaalse kruiden toe.

· Gaar nu de in stukjes gesneden asperges in de soep.

· Voeg de ham toe.

· Laat even doorgaren.

Tip:

Voor het serveren, kan u wat gekookte ei in reepjes toevoegen in iedere soepkom.