Snelle Aspergesoep
Ingrediënten:
1,5 liter water
150 cl. Kookroom
100 cl. Melk
2-3 kippenbouillonblokjes
4 scheutjes maggie
4 scheutjes worcestersauce
40 gram boter
40 gram bloem
400 gr. Geschilde asperges en kontjes eraf
Peper
Snufje provencaalse kruiden
200 g. slagersham in fijne reepjes
Bereidingswijze:
· Smelt boter in de koekenpan. (laat niet verkleuren)
· Voeg in 1 keer de bloem toe, goed roeren, en laat even garen op halfhoog vuur. De bloem mag niet verkleuren.
· Doe nu beetje bij beetje water erbij totdat het iedere keer een romige massa wordt.
· Blijf goed roeren.
· Pak nu een kookpan, en doe daar roux in en zet weer op halfhoog vuur.
· Voeg nu kookroom, melk, maggie, worcestersaus, bouillonblokjes, peper en provencaalse kruiden toe.
· Gaar nu de in stukjes gesneden asperges in de soep.
· Voeg de ham toe.
· Laat even doorgaren.
Tip:
Voor het serveren, kan u wat gekookte ei in reepjes toevoegen in iedere soepkom.