Spareribs zelf marineren voor in de oven
Ingrediënten voor ongeveer 5 personen:
2 kg spareribs
200 ml zonnebloemolie
100 ml ketjap
10 gram peper
20 gram zout ( voor het zout, kan u het beste zelf kijken wat u lekker vindt, en anders op het laatst nog erover strooien.)
50 gram donker bruine basterdsuiker
Heel knoflookbolletje geperst
Beetje cayennepeper naar smaak
2 el mosterd
Uitgeperste halve citroen
10 gram paprikapoeder
10 gram kerriepoeder
Bereidingswijze:
· Maak de marinade door alle ingrediënten door elkaar te mengen in een kom.
· Je kan de spareribs heel laten, maar ook tussen de botjes doorsnijden, maar dat kan ook de slager voor u doen.
· Marineer de spareribs
· Leg ze in een ovenschaal en dek deze goed af.
· Zet tenminste 4 uur in de koelkast zodat de marinade goed in kan trekken. (een dag is nog lekkerder.
· Verwarm de oven voor op 140 graden.
· Gaar de spare-ribs in het midden van de oven ongeveer 100 minuten.
· Keer tussendoor wel de spareribs
Smullen maar!
Lekker met gepofte aardappels, zie ook het recept op deze website. Dit kan je lekker van tevoren klaarmaken voor als je visite krijgt.