Spareribs zelf marineren voor in de oven

Ingrediënten voor ongeveer 5 personen:

2 kg spareribs

200 ml zonnebloemolie

100 ml ketjap

10 gram peper

20 gram zout ( voor het zout, kan u het beste zelf kijken wat u lekker vindt, en anders op het laatst nog erover strooien.)

50 gram donker bruine basterdsuiker

Heel knoflookbolletje geperst

Beetje cayennepeper naar smaak

2 el mosterd

Uitgeperste halve citroen

10 gram paprikapoeder

10 gram kerriepoeder

Bereidingswijze:

· Maak de marinade door alle ingrediënten door elkaar te mengen in een kom.

· Je kan de spareribs heel laten, maar ook tussen de botjes doorsnijden, maar dat kan ook de slager voor u doen.

· Marineer de spareribs

· Leg ze in een ovenschaal en dek deze goed af.

· Zet tenminste 4 uur in de koelkast zodat de marinade goed in kan trekken. (een dag is nog lekkerder.

· Verwarm de oven voor op 140 graden.

· Gaar de spare-ribs in het midden van de oven ongeveer 100 minuten.

· Keer tussendoor wel de spareribs

Smullen maar!

Lekker met gepofte aardappels, zie ook het recept op deze website. Dit kan je lekker van tevoren klaarmaken voor als je visite krijgt.