Varkenswangetjes met aardappelpuree
Ingrediënten varkenswangen voor ongeveer 3 a 4 personen.
500 gr. varkenswangetjes
100 gr. boter
1 flesje bruin bier
half blikje tomatenpuree
50 gr. tarwe bloem
1 tomaat
1 grote ui
5 kastanje champignons
2 flinke eetlepels donkere basterdsuiker
2 tl. grove mosterd
zout, peper en rozemarijn naar smaak
Voor de Aardappelpuree:
600 gr. aardapelen
100 ml. slagroom of kookroom
150 ml. melk
zout, peper en nootmuskaat
paneermeel
kleine klontjes boter
Bereidingswijze:
· Smelt boter bruin in braadpan.
· Kruid ondertussen de varkenswangetjes met zout
en peper naar smaak.
· Wentel dan de wangetjes door de bloem heen, en
druk een beetje aan. Pak zo nodig nog meer bloem.
· Bak de wangetjes goed bruin.
· Schil de aardappelen, en breng aan de kook.
· Als de wangetjes goed bruin zijn zoals op de
afbeelding, voeg dan de gesnipperde ui, in blokjes gesneden tomaat, en in
plakjes gesneden champignon toe.
· Bak nog even kort mee.
· Voeg dan het bier, tomatenpuree, en de mosterd
toe.
· Indien nodig, voeg nog wat water toe zodat de
wangetjes net onder vocht staan.
· Breng aan de kook.
· Doe dan het vuur laag, met het deksel OP de pan,
en stoof zo ongeveer zo een 2,5 uur voor zachte wangetjes😉
· Als de aardappelen gaar gekookt zijn, giet dan
het vocht weg.
· Pureer dit met een stamper heel fijn.
· Voeg een flinke scheut, ongeklopte slagroom toe,
en nog melk.
· Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat
naar smaak, en meng goed door elkaar zodat je een zachte puree krijgt.
· Doe de puree in een ovenschaal en bestrooi met
paneermeel en kleine klontjes boter.
· Zet de oven op 200 graden en bak zo een half
uurtje bruin.
Heeft u ook zo een zin gekregen om de varkenswangetjes te bereiden?? Bestel dan de wangetjes van tevoren bij uw slager, er zitten namelijk maar 2 wangetjes aan 1 varken;)