Varkenswangetjes met aardappelpuree

Ingrediënten varkenswangen voor ongeveer 3 a 4 personen.

500 gr. varkenswangetjes

100 gr. boter

1 flesje bruin bier

half blikje tomatenpuree

50 gr. tarwe bloem

1 tomaat

1 grote ui

5 kastanje champignons

2 flinke eetlepels donkere basterdsuiker

2 tl. grove mosterd

zout, peper en rozemarijn naar smaak

Voor de Aardappelpuree:

600 gr. aardapelen

100 ml. slagroom of kookroom

150 ml. melk

zout, peper en nootmuskaat

paneermeel

kleine klontjes boter

Bereidingswijze:

·        Smelt boter bruin in braadpan.

·        Kruid ondertussen de varkenswangetjes met zout
en peper naar smaak.

·        Wentel dan de wangetjes door de bloem heen, en
druk een beetje aan. Pak zo nodig nog meer bloem.

·        Bak de wangetjes goed bruin.

·        Schil de aardappelen, en breng aan de kook.

·        Als de wangetjes goed bruin zijn zoals op de
afbeelding, voeg dan de gesnipperde ui, in blokjes gesneden tomaat, en in
plakjes gesneden champignon toe.

·        Bak nog even kort mee.

·        Voeg dan het bier, tomatenpuree, en de mosterd
toe.

·        Indien nodig, voeg nog wat water toe zodat de
wangetjes net onder vocht staan.

·        Breng aan de kook.

·        Doe dan het vuur laag, met het deksel OP de pan,
en stoof zo ongeveer zo een 2,5 uur voor zachte wangetjes😉

·        Als de aardappelen gaar gekookt zijn, giet dan
het vocht weg.

·        Pureer dit met een stamper heel fijn.

·        Voeg een flinke scheut, ongeklopte slagroom toe,
en nog melk.

·        Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat
naar smaak, en meng goed door elkaar zodat je een zachte puree krijgt.

·        Doe de puree in een ovenschaal en bestrooi met
paneermeel en kleine klontjes boter.

·        Zet de oven op 200 graden en bak zo een half
uurtje bruin.



Heeft u ook zo een zin gekregen om de varkenswangetjes te bereiden?? Bestel dan de wangetjes van tevoren bij uw slager, er zitten namelijk maar 2 wangetjes aan 1 varken;)